top of page

Lojistik Sektöründeki Global Trendler

Hangi trendlerin ve girişimlerin yakında lojistik işinizi etkileyeceğini merak ediyor musunuz? Lojistik endüstrisi trendleri, iş süreçlerinde teknoloji odaklı yeniliklerin uygulanmasından kaynaklanan önemli değişikliklere bağlıdır. Yeni nesil lojistik yönetim çözümleri, küresel tedarik zincirlerini daha müşteri odaklı ve sürdürülebilir hale getirmeye doğru ilerliyor. Lojistik süreçlerinde otomasyon, iş akışında verimlilik ve verimlilikte önemli bir artış sağlıyor. Tedarik zincirinin şeffaflığının ve izlenebilirliğinin iyileştirilmesi, çeşitli paydaşlar arasında esnek ve dinamik bir ilişki sürdürmek için hayati önem taşımaktadır.


Başarılı olan şirketler, en son trendlerin bir kombinasyonunu benimseyen ve bunları geleneksel ve yerleşik teknolojilerden yararlanacak şekilde kullananlardır. İleriye dönük olarak, lojistikteki yeni trendler sizi nasıl etkileyecek?


Yapay Zekâ

Yapay zekâ algoritmaları, makine öğrenimi ile şirketlerin talep dalgalanmalarıyla başa çıkmada proaktif olmalarını destekler. Örneğin, AI (Yapay zekâ) tabanlı tahmin çözümleri, yöneticilerin tedarik zinciri süreçlerini planlamasına ve işletme maliyetlerini düşürmenin yollarını bulmasına olanak tanır. Kendi kendini süren yapay zekâ ve akıllı yol teknolojileri, teslimat hizmeti otomasyonuna doğru olumlu bir geçişi etkiliyor. Ek olarak, yapay zekâ tabanlı bilişsel otomasyon teknolojisi, idari görevleri otomatikleştirmek için zekâ getiriyor ve bilgi yoğun operasyonları hızlandırıyor.



Entegre 3PL Hizmetleri

E-ticaret epik oranların ötesine geçmeye devam ederken, birçok şirket entegre 3PL hizmetlerinde de oldukça fazla potansiyel görüyor. İşletmeler, kamyon taşımacılığına ağır yükler getirerek ve müşterilerin sistemlerine derin entegrasyon sağlamak için nakliye komisyonculuğu yetenekleri ve depo tesisleri ekleyerek bunu görüyor.


Lojistik sektörü trendleri, müşterilerin son kilometre hizmetlerinden aynı gün ve ertesi gün teslimata kadar teslimat söz konusu olduğunda seçeneklere sahip olmasını talep ediyor ve müşterilerin tam da bu teslimat seçeneklerine sahip olduğundan emin olmak sağlayıcılara düşüyor.



Gömülü Entegrasyon Teknolojisi

Lojistik şirketleri de müşterileriyle daha iyi bağlantı kurmak için gömülü teknolojiyi kullanıyor. Müşterileri arasında verileri güvenilir bir şekilde ileri geri sorunsuz bir şekilde paylaşmak için bir veri taşıma platformuna ihtiyaçları olduğunun farkındalar.

Gömülü entegrasyon yetenekleri, lojistik alanındaki şirketlerin lojistik ve tedarik zinciri verileriyle ilgili katma değerli hizmetler sunmalarını sağlar. Bu, daha geleneksel lojistik işletmelerin veri merkezli hizmet şirketlerine dönüştüğü için dijital dönüşümün gerçek bir özetidir.


Kuruluşlar, verileri almak, işlemek ve müşterilere içgörü sağlamak için modern hizmetlerden ve çözümlerden yararlanıyor. Müşterilere hızlı ve kritik bilgiler sağlayarak her zamankinden daha dinamik olma yeteneği, bir işletmenin başarısının merkezinde yer alır. Gömülü bir veri platformu, sağlam işlemsel iş akışları sağlayan güvenli iletişim protokolü esnekliği sağlar. Halihazırda çözümde yerleşik olan yetenekler aracılığıyla verileri bağlayabilmeniz, dönüştürebilmeniz ve entegre edebilmeniz gerekir. Müşteriler her şeyi bilmek ister ve bilgi çok önemlidir.


Yeniden Optimize Edilen Servis Hatları

COVID-19 ilk kez vurduğunda, lojistik şirketlerinin toparlanmaya başladığı yollardan biri, pandemi sırasında gıda, kâğıt ve ambalaj gibi en çok gelişen sektörlere odaklanmak için hizmet hatlarını yeniden optimize etmekti.


Bu, bu nakliyecilik işi ile uğraşan lojistik şirketlerinin, tahsis edilmemiş, düzensiz bir filo yerine daha düzenli bir filoya sahip olmalarını sağladı. Şirketlerin stratejik inisiyatiflerini değiştirmesi ve yönlendirmesi kesinlikle kolay değil, ancak sonuç, gelecek yıllar için faydalı olacak bir sonuç olacak.




Büyük Verinin Büyük Vaadi

UPS, lojistik endüstrisindeki büyük veriler için en büyük başarı öyküsü olabilir. Veri toplama, analiz ve talep tahmini yoluyla şirket, operasyonel verimlilik ve maliyet tasarrufunda büyük adımlar attı.

Yaklaşık 80.000 aracın her birinde hız, frenleme, geri gitme, konum ve rölanti süresini ölçen 200'den fazla yerleşik sensör bulunur. Bazı sensörler, araç aküsü ve lastik basıncı hakkında teşhis verilerini toplayarak önleyici bakıma olanak tanır. Ayrıca, büyük veriye dayalı tahmine dayalı modelleme, rota optimizasyonunda büyük kazanımların temelidir.


Gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ile GPS ve konum sensörlerinin yaygınlaşması nedeniyle, şirketler artık inşaat, geçit törenleri, kazalar ve benzerlerinden bağımsız olarak teslimat pencerelerini optimize edebiliyorlar. Büyük veri teknolojisini kullanan şirketler, rotalarını gerçek zamanlı olarak değiştirmelerine izin veren sistemler oluşturur.


Birincisi, elbette, yakıt tüketimini en aza indirmektir. UPS, 2012'de yakıt kullanımını tahmini 1,5 milyon galon azaltmak için büyük verilerden yararlandı. Çevresel etkiyi büyük ölçüde azalttı ve verimlilik kazanımları yoluyla işletme marjlarını artırdı.

Rota optimizasyonu ile ilgili bir diğer büyük veri sonucu, kilometreyi azaltmaktır. Firmaların kilometre bazında yaptıkları tasarruf düzeyi, araçlardaki aşınma ve yıpranmayı etkiler. Bazı ileri görüşlü şirketler, büyük veri girişimlerinin yanı sıra daha yeşil teknolojiye yatırım yapmaya başlıyor. Birçok tedarik zinciri şirketi, sevkiyatları verimlilik için optimize ederek, envanter lojistik yönetiminde ustalık yoluyla rota optimizasyonunun sonucuna paralel olan yeni teknikler geliştiriyor.


Küreselleşme ve Uyum

Küreselleşme, birçok lojistik şirketini maliyetleri kontrol altında tutarken teslimat KPI'larına ulaşma stratejisine odaklanmaya zorluyor. Tedarik zinciri genelinde artan esneklik ihtiyacı, artan karmaşıklığa yönelik tek bir çözümün herkese uyacak bir çözüm olmayabileceğini ortaya koymuştur.


Küresel ticaretin manzarası sürekli değişen bir manzaradır. Lojistik şirketlerinin gelişen uyumluluk gereksinimlerinin önünde kalması için sarsılmaz bir ihtiyaç var. Bu, özellikle işletmenin kritik müşteri ve iş ortağı verilerini yönetmek için ihtiyaç duyduğu tüm yöntemler için geçerlidir.


Ayrıca, dünya genelinde, veriyle ilgili çok sayıda yetkiye uyma yeteneği, bir şirketin verileri bulma, görüntüleme, kaydetme ve raporlama yeteneğinde ne kadar yetenekli olduğuna bağlıdır. Yönetmelik, tam denetlenebilirlik gerektirir. Şirketlerin, yerleşik yönetişim ve kontrol ile süreç boyunca verilerini ve müşterilerinin verilerini takip etmek için tam denetim izleri sağlamaları gerekir.


Kanıtlanabilir dijital belgelere uyum sağlama yeteneği olmadan, kamyonlar rıhtımda kalabilir, gemiler limanda mahsur kalabilir ve mallar saatlerce hatta günlerce trenlerde veya asfaltta mahsur kalabilir.



Bugün, lojistik sektörü 10 yıl öncesine göre tamamen farklı görünüyor, şimdi soru şu hale geliyor... 10 yıl sonra nasıl görünecek?


Yukarıda özetlenenler gibi pazar eğilimleri, lojistik sektörünü gelecekte de etkilemeye devam edecek. Bununla birlikte, trend şekillendiren yeni gelişen teknolojilerin başarısı, mevcut çözümler ve altyapı ile entegre olmalarını gerektirir. Lojistik operasyonunun yalnızca bir EDI yük ihalesini almak gibi süreçleri etkinleştirebilmesi değil, aynı zamanda şirketlerin marjları azaltmak için geleceğin teknolojisinden nasıl yararlanılabileceğine bakmaları gerekir. İşletmeler daha sonra büyük veri, IoT ve çok kanallı çözümleri kuluçkaya yatırırken önceki teknoloji yatırımlarından yararlanan yeni nesil bir yığın oluşturabilir.


2022 ve sonrasında başarılı olan şirketler, tedarik zinciri şoklarına karşı dirençli olmak için lojistik yönetimindeki en önemli trendlerin bir kombinasyonunu benimseyecek şirketlerdir.


TERİM KÖŞESİ


3PL Nedir?

Bir 3.parti lojistikte taşıma ve lojistik operasyonlarını, yürütmenin bir kısmını veya tamamını taşeronluk edebilecek bir sağlayıcıya dış kaynak sağlar. Tedarik zincirine değer katmak için kasalama, kutulama ve paketleme gibi ek hizmetler gerçekleştirilebilir.


EDI Nedir?

EDI veya elektronik veri arayüzü, nakliye lojistiğinde işinizi karmaşık ve düzensizden modern ve verimli hale getirebilecek bir trenddir. EDI kullanarak işletmeniz daha verimli çalışabilir.


IoT Nedir?

Nesnelerin İnterneti, (IoT), içinde sensörler veya yazılımlar yüklü olan ve internete bağlanabilen fiziksel “nesneler” ağıdır. Bu kümeler, insan etkileşimi olmadan aynı sistemdeki diğer cihazlara veri üretebilir, değiş tokuş edebilir ve aktarabilir. Bu akıllı cihazlar, ev aletlerinden karmaşık endüstriyel aletlere kadar her şey olabilir. Örneğin; zindeliğinizi takip eden ve size günde 10 bin adım atmanızı hatırlatan bir akıllı saatiniz varsa, bu günlük yaşamınızda küçük bir IoT parçasıdır.

Yazı: Blog2_Post
bottom of page